Volframormvikt

Tungsten Worm Weights Picture

Volframmassvikter, även kallad volframfatvikter i vissa länder, är kända som Diamond-serien på grund av att de borras, fasade och diamantpoleras för att undvika att skada linjen.

Volframmassvikter är funktion för kon- eller kulform, som är utformad för att enkelt glida igenom ogräs och uppskattas av basfiskare. Vikterna har ett hål genom deras centrum för att hålla fiskelinjen. Riggade direkt framför mjukplastbetor som maskar eller krabbor, maskvikterna kan fixeras på plats eller få glida längs linjen.

Volframmaskvikter är utrustade med nyloninsatser för att hålla din linje i topp fungerande skick och inte hakad av viktkanten som är vanligt med andra vikter. Använd en tandpetare eller en speciellt utformad pinne för att fixa grundmaskvikter. Ett alternativ är att köpa vikter med skruvar eller krokar för att fästa vikten på plasten.

Volvmaskvikter är perfekta för alla presentationer. Den höga tätheten av volfram som gör diametrar av volframmassvikter mindre, vilket gör att de kan glida igenom snags mycket lättare än bly.

Volvmaskvikter har stor känslighet för botten. När du drar volframmaskvikter längs botten kan du skilja mellan bottenkompositioner, som sand, grus, sten, lera och trä.